Mainos
Mainos

Oikeuskansleri ei ryhdy toimiin Työläjärven kirjeen johdosta

Oikeuskansleri Jorma S. Aalto ei ryhdy enempiin toimiin maaherra Pirkko Työläjärven oikeuskanslerille osoittaman kirjoituksen tiimoilta. Aallon mielestä maaherran virkasuhteen päättämisessä ei ole ilmennyt semmoista lainvastaista tai virheellistä menettelyä, johon oikeuskanslerin tulisi puuttua.

Työläjärvi oli suivaantunut tavasta, jolla hänen virkansa lakkautettiin. Hän oli kirjoituksessaan sitä mieltä, että sisäministeriön päätös, jolla mm. Turun ja Porin lääninhallituksen maaherran virka lakkautettiin, ei ollut riittävä hallintotoimi.

Sinänsä Työläjärvi ei kyseenalaistanut eduskunnan säätämää lakia. Hänen mielestään sisäministeriön tulisi valmistella päätös virkasuhteen lakkaamiseksi. Kirjoituksessaan Työläjärvi korosti, että irtisanomisen toimeenpanossa valtiontyönantajan olisi tullut kuulla häntä ja muutoinkin noudattaa säädettyä irtisanomismenettelyä ja irtisanomisaikaa.

Oikeuskansleri Aalto huomauttaa vastauksessaan, että koska maaherrojen virkasuhteet lakkaavat syyskuun alusta lääninhallituslain nojalla, heihin ei sovelleta virkamieslaissa säädettyä irtisanomismenettelyä. Tässä on kyse erityissäännöksestä, ja maaherrojen virkojen lakkaaminen tapahtuu sen mukaisesti suoraan lain nojalla. Hän myös muistuttaa maaherroille tammikuun lopussa järjestetystä neuvottelutilaisuudesta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme