Mainos
Mainos

Oikeuskansleri hyväksyy Metsähallituksen hakkuut

Oikeuskansleri Paavo Nikula hyväksyy Metsähallituksen hakkuiden jatkumisen Natura-valituksen alaisilla alueilla.

Oikeuskansleri Paavo Nikula


Metsähallitus oli pyytänyt oikeuskansleri Paavo Nikulalta lausuntoa siitä, voiko se harjoittaa hakkuita alueilla, joita Luonto-Liitto ja Suomen Luonnonsuojeluliitto esittävät liitettäväksi Natura-verkostoon. Metsähallituksen arvion mukaan valituksen kohteena olevia alueita on ainakin 50 000 hehtaaria, joista pääosa sijaitsee Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa.

Luontojärjestöjen ja Metsähallituksen väliset ristiriidat kärjistyivät helmikuun alkupuolella Kuhmon Laamasenvaarassa. Oikeuskanslerille toimittamassaan kirjeessä Luonto-Liitto oli esittänyt hakkuiden keskeyttämistä valituksenalaisilla alueilla, kunnes korkein hallinto-oikeus on vahvistanut Natura-alueiden lopulliset rajat.

Oikeuskansleri Paavo Nikulan mukaan lainsäädännöstä ei löydy säädöstä, jonka mukaan Metsähallituksen hakkuita valituksenalaisilla alueilla voitaisiin pitää lainvastaisina.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme