Mainos
Mainos

Oikeuskansleri laajentaa umts-selvitystä

Oikeuskansleri Paavo Nikula laajentaa umts-selvitystä Soneraan.

Oikeuskansleri on lähettänyt selvityspyynnön Soneran hallintoneuvoston entiselle puheenjohtajalle Pauli Saapungille ja 11 muulle yhtiön toimielimiin kuuluneelle.
Selvityspyyntö on lähtenyt Saapungin lisäksi mm. yhtiön hallituksen entiselle puheenjohtajalle Markku Taloselle, hallintoneuvoston varapuheenjohtajalle Pirjo-Riitta Antvuorelle ja Soneran hallituksen puheenjohtajalle Tapio Hintikalle.

Niinistökin hämmentää keitosta

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö toivoo kaikkien Soneran umts-sitoumuksista tietävien henkilöiden tuovan julki tietonsa niin pian kuin mahdollista. Tämä koskee myös Soneran hallituksen jäseniä.

Niinistö arvioi vaiteliaisuuden perusteena käytetyn liikesalaisuuden suojaavan nimenomaan tulevaisuuden liiketoimia. Hänen mielestään Soneran umts-kaupoissa on kuitenkin kyse murheellisella tavalla menneisyyden liiketoimista, joissa ei ole enää kovin paljon salaisuuksia.

Niinistön mielestä tiedonjyvien tippuminen julkisuuteen yksi kerrallaan vain sakeuttaa Sonera-soppaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme