Mainos
Mainos

Oikeuskansleri: Lipposelta lisäselvityksiä Itävalta-päätöksestä

Oikeuskansleri Paavo Nikula on pyytänyt pääministeri Paavo Lipposelta lisäselvityksiä Itävalta-päätöksen synnystä.

Oikeuskansleri Paavo Nikula

Nikula on saanut kanteluita yksityisiltä kansalaisilta, joiden mielestä Lipponen toimi perustuslain vastaisesti päättäessään yksin Suomen osallistumisesta neljäntoista EU-maan Itävallan vastaisiin toimiin.

Presidentti Martti Ahtisaarelta ei kysytty mielipidettä. Pääministeri antoi maaliskuun alussa eduskunnalle ilmoituksen päätöksen synnystä. Lisäselvitykset on annettava lähiviikkoina. Nikulan lausunto valmistuu myöhemmin.

Mikäli oikeuskansleri katsoo lakia rikotun, voi hän antaa huomautuksen tai ohjeen oikeasta menettelystä - vakavimmissa tapauksissa hän voi määrätä syytteen nostettavaksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot