Mainos
Mainos

Oikeuskansleri moittii oppilashuoltoa

Oikeuskansleri Jaakko Jonkan mukaan peruskoulujen oppilashuolto on puutteellista. Vain harvassa koulussa on riittävästi kouluterveydenhoitajia ja -lääkäreitä.

Kouluterveydenhuollon laatusuositusten mukaan on oltava yksi kokopäiväinen kouluterveydenhoitaja 600 koululaista kohti. Yhtä lääkäriä kohti saa olla korkeintaan 2100 koululaista.

Jonkan mukaan laatusuositukset täyttävä määrä terveydenhoitajia on noin kolmasosassa peruskouluista. Lääkärien osalta suositukset täyttyvät vain neljässä prosentissa kouluista.

Jonkka vaatii opetus- ja kulttuuriministeriöltä selvitystä siitä, milloin oppilashuolto toteutuu tasavertaisesti ja suositusten mukaisesti. Selvitys on annettava elokuun alkuun mennessä.

Ministeriö antoi joulukuussa oikeuskanslerille lausunnon, jonka mukaan oppilashuollon riittävyydessä ja tasa-arvoisessa toteutumisessa on edelleen selkeitä puutteita eikä suuria muutoksia ole havaittavissa.

Jonkka on seurannut kouluolojen kehitystä oma-aloitteisesti toissa vuodesta lähtien.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme