Mainos
Mainos

Oikeuskansleri moittii puolustusvoimauudistuksen toteuttamista

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka arvostelee puolustusvoimauudistuksen toteuttamistapaa. Oikeuskanslerin mukaan puolustusministeriön ja puolustusvoimien pitäisi ajoittaa kuulemismenettely paremmin, koska nyt päätökset tehtiin ennen palautteen saamista.

Oikeuskansleri katsoo, että nykyisellä menettelyllä alueellistamis- ja aluekehityslainsäädännön mukaisen kuulemismenettelyn merkitys uhkaa vesittyä.

Jonkka ratkaisi tänään kymmenen puolustusvoimauudistusta koskevaa kantelua. Tässä vaiheessa hän ei ryhdy muihin toimiin.

Valtiontalouden tarkastusvirastolle on tehty kantelu yhden joukko-osaston lakkauttamisesta aiheutuvien taloudellisten vaikutusten arvioinnista. Oikeuskanslerin mukaan puolustusministeriön on harkittava, voiko se päättää joukko-osastojen lakkauttamisesta ja yhdistämisestä ennen viraston ratkaisun valmistumista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme