Mainos
Mainos

Oikeuskansleri: Pekkarisen vaalirahakytkennöissä ei moitittavaa

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka ei löytänyt moitittavaa elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen vaalirahakytkennöistä.

Pekkarinen myönsi vuonna 2006 Suomi-soffa-yhtiölle investointitukea. Yhtiö oli muutamaa kuukautta aiemmin ostanut hänen vaalitukiyhdistykseltä tauluja viidellä tuhannella eurolla.

Pekkarisen myöntämä investointituki oli suurudeltaan 850 000 euroa. Pekkarinen kävi myös vihmimässä Suomi-soffan tehtaanlaajennuksen Kajaanissa viime elokuussa.

Pekkarinen palautti viime viikolla Suomi-Soffalta saamansa vaalituen. Elinkeinoministeri päätyi tuen palauttamiseen, vaikka oikeuskansleri ei ollut löytänyt huomautettavaa Pekkarisen toiminnasta.

Jonkka pitää vaalirahoituskohua pahana politiikan maineelle

- On periaatteessa ajateltavissa, että vaalituen ottaminen vastaan samalta konsernilta, jolle ministeri oli muutamaa kuukautta aiemmin myöntänyt huomattavan suuruisen tuen, on voinut muodostaa tilanteen, joka on omiaan heikentämään luottamusta viranomaistoiminnan tasapuolisuuteen, tehdyssä muistiossa kerrotaan.

Ministeri Pekkarinen teki teki itse kyselyn oikeuskanslerille. Hän oli myös varautunut eroamaan, jos oikeuskanslerin kanta olisi ollut toinen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme