Mainos
Mainos

Oikeuskansleri: Talvivaaraa on valvottu oikein

Oikeuskansleri Jaakko Jonkan mukaan Talvivaaran kaivoksen viranomaisvalvonnassa ei ole huomauttamista.

Europarlamentaarikko Satu Hassi (vihr.) arvosteli kantelussaan eri viranomaisia siitä, että Sotkamon Talvivaaraan on hänen käsityksensä mukaan perustettu uraanikaivos ilman asianmukaisia lupia. Jonkka totesi tänään, että selvitysten mukaan viranomaiset eivät ole menetelleet lainvastaisesti.

Hassi arvosteli myös Talvivaara Sotkamo Oy:n menettelyä, mutta oikeuskanslerilla ei ole toimivaltaa tutkia yksityisoikeudellisen yhteisön toimia.

Kainuun ely-keskus on tehnyt poliisille tutkintapyynnön Talvivaara Sotkamo Oy:n toiminnasta. Jonkan mukaan poliisin tutkimukset saattavat tuoda tietoa, jonka perusteella kaivostoiminnan viranomaisvalvontaa voidaan arvioida uudelleen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot