Mainos
Mainos

Oikeuskansleri: Vaaliraha valtionyhtiöiltä ei häiritse puolueettomuutta

Oikeuskansleri Jaakko Jonkan mukaan puolueiden valtionyhtiöiltä saama vaalirahoitus ei ole vaarantanut luottamusta ministereiden puolueettomuuteen.

Jonkka katsoo näin vastauksessaan kanteluun, joka koski valtionyhtiöiltä vaalirahaa saaneen kokoomuksen ministereitä Jyrki Kataista, Jyri Häkämiestä ja Jan Vapaavuorta. Jonkan mukaan ministereiden tai valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston toiminnassa ei myöskään ole tullut esille mitään sellaista lainvastaisuutta, joka edellyttäisi oikeuskanslerilta jatkotoimia.

Kantelun teki vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi elokuussa 2009. Hän pyysi oikeuskansleria selvittämään, onko valtionyhtiöiden antama vaalirahoitus vaikuttanut ministereiden toimintaan. Mustajärvi epäili rahoituksen vaarantaneen ministereiden kyvyn toimia osakeyhtiö-, puolue- ja perustuslain mukaisesti.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme