Mainos
Mainos

Oikeuskansleri: Vapaavuori ei ollut esteellinen

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) ei ollut esteellinen esittelemään Fennovoiman ydinvoimaluvan täydennyshakemuksen hyväksymistä tai päättämään asiasta valtioneuvostossa. 

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka on ratkaissut kantelut, jotka liittyivät Jan Vapaavuoren esteellisyyteen Fennovoima-asiassa. Oikeuskanslerille saapui useita kanteluita asiasta.

Oikeuskanslerin mukaan luottamuksen Vapaavuoren puolueettomuuteen ei voida arvioida vaarantuneen.  

Jonkka toteaa ratkaisussaan, että ydinenergia-alan yhteistyötä koskevan valtiosopimuksen allekirjoittaminen asianmukaisen valtuuden nojalla ei muodosta Jan Vapaavuorelle esteellisyyttä. 

Oikeuskansleri toteaa ratkaisussaan, että tasavallan presidentti on hallituksen esityksestä valtuuttanut elinkeinoministerin tai hänen sijaisensa allekirjoittamaan nyt kyseessä olevan valtiosopimuksen. 

Esteellisyysepäilyt liittyivät keväällä Venäjän kanssa tehtyyn sopimukseen yhteistyöstä ydinvoiman alalla. Venäjän puolelta sopimuksen allekirjoitti ydinvoimayhtiö Rosatomin edustaja, Suomen puolelta Vapaavuori.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme