Mainos
Mainos

Oikeuskansleriksi kuusi hakijaa

Oikeuskansleri on eduskunnan oikeusasiamiehen ohella maan ylin laillisuuden valvoja.

Oikeuskanslerin virkaa hakee kuusi laintuntijaa. Virkaan ilmoittautuivat määräaikaan mennessä Jaakko Jonkka, Niilo Jääskinen, Mikko Könkkölä, Hannele Pokka, Ilkka Rautio ja Raimo Siltala. Jonkka on apulaisoikeuskansleri, Rautio ja Könkkölä Korkeimman oikeuden jäseniä ja Jääskinen Korkeimman hallinto-oikeuden jäsen. Pokka on entinen oikeusministeri ja Siltala yleisen oikeustieteen professori.

Paikka täytetään heinäkuun alusta, jolloin viran nykyinen haltija Paavo Nikula jää eläkkeelle. Nikulan sairastuttua alkuvuodesta tehtävää on hoitanut apulaisoikeuskansleri Jonkka.

Oikeuskansleri on eduskunnan oikeusasiamiehen ohella maan ylin laillisuuden valvoja. Oikeuskansleri valvoo valtioneuvoston ja presidentin virkatointen lainmukaisuutta ja sitä, että viranomaiset noudattavat lakia. Hän huolehtii myös perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutumisesta. Oikeuskanslerin nimittää valtioneuvoston esityksestä tasavallan presidentti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme