Mainos
Mainos

Oikeuskansleriksi kuusi hakijaa

Oikeuskansleri on eduskunnan oikeusasiamiehen ohella maan ylin laillisuuden valvoja.

Oikeuskanslerin virkaa hakee kuusi laintuntijaa. Virkaan ilmoittautuivat määräaikaan mennessä Jaakko Jonkka, Niilo Jääskinen, Mikko Könkkölä, Hannele Pokka, Ilkka Rautio ja Raimo Siltala. Jonkka on apulaisoikeuskansleri, Rautio ja Könkkölä Korkeimman oikeuden jäseniä ja Jääskinen Korkeimman hallinto-oikeuden jäsen. Pokka on entinen oikeusministeri ja Siltala yleisen oikeustieteen professori.

Paikka täytetään heinäkuun alusta, jolloin viran nykyinen haltija Paavo Nikula jää eläkkeelle. Nikulan sairastuttua alkuvuodesta tehtävää on hoitanut apulaisoikeuskansleri Jonkka.

Oikeuskansleri on eduskunnan oikeusasiamiehen ohella maan ylin laillisuuden valvoja. Oikeuskansleri valvoo valtioneuvoston ja presidentin virkatointen lainmukaisuutta ja sitä, että viranomaiset noudattavat lakia. Hän huolehtii myös perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutumisesta. Oikeuskanslerin nimittää valtioneuvoston esityksestä tasavallan presidentti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot