Mainos
Mainos

Oikeuskanslerilta ei moitteita SP-nimityksestä

Oikeuskansleri antaa puhtaat paperit Suomen Pankin nimitysasiasta.

Oikeuskansleri Paavo Nikula

Oikeuskansleri Paavo Nikula ei näe moittimista Suomen Pankin nimityskuvioissa.

Julkisuudessa on hämmästelty tapaa, jolla pankkivaltuusto valitsi osan hakijoista haastateltavaksi, ja osa jätettiin kokonaan kuulematta. Nikula piti tärkeänä pankkivaltuuston nimenomaista toteamusta, että se ei sitoutunut valitsemaan ehdokkaitaan vain haastatteluun kutsuttujen joukosta. Nikulan mukaan myös tasavallan presidentti menetteli oikein, kun hän jätti pankkivaltuuston harkittavaksi sen, kuinka monta henkilöä Suomen Pankin johtokunnassa tarvitaan. Asia kuuluu lain mukaan juuri eduskunnan pankkivaltuutetuille.

Hämmästystä herätti myös se, ettei ministeri Suvi-Anne Siimes kertonut, keitä hän aikoo esittää Suomen Pankin johtoon. Nikulan mielestä oli pankkivaltuuston ja ministerin välinen asia, puhuttiinko nimistä.

Oikeuskansleri Nikula ei halunnut kommentoida pääministeri Paavo Lipposen esitystä, jonka mukaan pääjohtajaa lukuunottamatta Suomen Pankin johtokunnan jäsenet nimitettäisiin pankin sisäisenä asiana tai nimitysoikeus annettaisiin pankkivaltuusmiehille.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot