Mainos
Mainos

Oikeuskanslerin Keva-arvio elokuussa?

Oikeuskanslerinvirasto arvioi aikaisintaan elokuun puolivälin jälkeen, onko Keva-tapauksessa syytä ryhtyä mahdollisesti johonkin toimiin. Virastoon on tullut asiaan liittyen kaksi kantelua.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka on pyytänyt aiemmin, että valtiovarainministeriö ja Finanssivalvonta toimittavat virastoon Keva-selvityksen. Se julkistettiin eilen. Sama pyyntö koskee konkurssiasiamiehellä tekeillä olevaa erityistilintarkastusta vaalirahoittaja Nova Groupin konkurssista.

Virasto voi tarvittaessa pyytää lisäselvityksiä suoraan Kuntien eläkevakuutukselta, esimerkiksi eilen julki tulleesta tiedosta, että Kevan edustustilaisuuden kuittia olisi muuteltu jälkikäteen.

Oikeuskanslerinviraston aikatauluun vaikuttavat muun muassa kesälomat.

Oikeuskansleri valvoo viranomaisten toiminnan laillisuutta. Keva on viranomainen, ja sen luottamuselimet toimivat virkavastuulla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot