Mainos
Mainos

Oikeusministeri Brax väläyttää seksin ostamisen täyskieltoa

Oikeusministeri Tuija Braxin mielestä poliisin pitäisi käyttää maalaisjärkeä parituksen uhreilta seksiä ostavien kiinnisaamiseksi. Jos tämä ei onnistu, Brax väläyttää seksin ostamisen täyskieltoa.

Häiritsevään prostituution puuttumiseen on laissa riittävät työkalut, sanoo 45 minuuttia -ohjelman haastattelema Tuija Brax. Esimerkiksi ratsiat olisivat hyvä keino saada ostajat kuriin.

- Järjestyslain nojalla kaikki seksin ostaminen ja myyminen julkisissa tiloissa on kiellettyä - esimerkiksi yökerhoissa, sanoo Brax.

Oikeusministeriön selvityksen mukaan kolmen ensimmäisen vuoden aikana seksinostajia on tuomittu vain vajaat 40.

Braxin näkemys on, että kaikki poliisit eivät valvo lakia riittävästi.

- On poliiseja ja on poliiseja. Ei lain valvominen ole kaikille poliiseille yhtä vaikeata, sanoo Brax.

Pohjoismaissa eletään samassa todellisuudessa, mutta Suomessa laki on lievin. Suomi on kriminalisoinnut seksin ostamisen vain parituksen ja ihmiskaupan uhreilta. Ruotsi on kieltänyt ostamisen ja myymisen, Norja kaiken ostamisen.

- Jos on viitteitä, että järjestäytynyt kansainvälinen kovan luokan ihmiskauppa on siirtynyt Ruotsista ja Norjasta Suomeen Suomen lain takia, niin tietysti se on erittäin vakava paikka. Lakia pitää tiukentaa nykyisestäkin, summaa Brax.

Eduskunnan lakivaliokunta käsittelee asiaa maaliskuussa.

Katso Raija Kantomaan jutut

Kymmenen uutisissa (26.1.2011)

45 minuuttia -ohjelmassa (26.1.2011)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot