Mainos
Mainos

Oikeusministeri esittää: Lapsen raiskauksesta erillinen säännös lakiin, rangaistuksia kiristettävä

Oikeusministeri Häkkänen esittää lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistusten kiristämistä.

Oikeusministeriön muistion mukaan rikoslakiin voitaisiin lisätä uusi säännös törkeästä lapsen raiskauksesta sekä korottaa lapsen seksuaalisen hyväksikäytön enimmäisrangaistusta. Häkkäsen mukaan lapsia on suojeltava "kaikin mahdollisin keinoin" väkivalta- ja seksuaalirikoksilta.

– Pidän näitä ehdotettuja kiristyksiä kannatettavina ja aion viedä niitä eteenpäin, Häkkänen sanoo.

– Seksuaalirikokset ovat mielestäni äärimmäisen vakavia tekoja. Erityisen tuomittavina pidän lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia.

Muistiossa on esitetty uutta säännöstä koskemaan tapauksia, joissa kyse yhtä aikaa raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rikosnimike voisi olla törkeä lapsen raiskaus. Rangaistusasteikoksi ehdotetaan 4–12 vuotta vankeutta.

Muistiossa on myös pohdittu lapsen seksuaalisen hyväksikäytön enimmäisrangaistuksen korottamista neljästä vuodesta kuuteen vuoteen vankeutta.

Muistio on nyt lausuntokierroksella.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot