Mainos
Mainos

Oikeusministeri Häkkänen esittää tiedustelulain käsittelemistä kiireellisenä: "Poikkeuksellinen tilanne"

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok) aikoo esittää hallitukselle, että tiedustelulakeihin liittyvä perustuslain muutos säädettäisiin kiireellisenä.

– Suomen turvallisuustilanteen muutokset ja tarve varautua kansallista turvallisuutta uhkaavaan toimintaan muodostavat sellaisen poikkeuksellisen tilanteen, jossa perustuslain kiireelliselle muuttamiselle on välttämätön tarve, Häkkänen perustelee ministeriön tiedotteessa.

Lisäksi lakikokonaisuuteen liittyy ehdotus tiedustelutoiminnan valvonnasta. Häkkänen kertoo, että oikeusministeriö on tehnyt huolellisen kokonaisarvioinnin, johon ehdotus kiireellisen menettelyn käytöstä perustuu.

Perustuslain muutos voidaan hyväksyä yhden eduskunnan kaudella, jos se julistetaan viiden kuudesosan enemmistöllä kiireelliseksi. Muutoin se etenee vaalien yli vielä toisen eduskunnan käsittelyyn. Tällöin se vaatii kahden kolmasosan enemmistön.

Muutoksessa on kyse viestien ja kirjeiden salaisuudesta, johon on luvassa muutoksia uudistuksen myötä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme