Mainos
Mainos

Oikeusministeri Häkkänen: Rikosten rangaistusasteikkoja arvioitava

Oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) mukaan ministeriössä otetaan syksyllä tarkasteluun erilaisia rangaistusjärjestelmän osia.

– Arvioitavaksi tulevat hallitusohjelman mukaisesti erityisesti väkivaltarikosten ja vakavimpien lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistukset, Häkkänen sanoo tiedotteessa.

Osa keskiviikkona julkistettuun oikeustajututkimukseen vastanneista kansalaisista olisi antanut juuri väkivalta- ja seksuaalirikoksissa ankarampia tuomioita kuin tuomarit, eräässä tapauksessa jopa yli 12 vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Ministerin mukaan oikeusministeriössä on jo käynnistetty rangaistusten osalta useita toimia ja tutkimus antaa näille tukea ja vauhtia. Parhaillaan selvitetään Häkkäsen mukaan muun muassa sitä, miten ehdollinen vankeus rangaistuksena tehostuisi ja sen vaikuttavuus lisääntyisi.

Ministeriössä käydään läpi muutosten tarvetta, eri toimien vaikuttavuutta sekä hyötyjä ja kustannuksia.

– Seuraamuksista on esimerkiksi mahdollista tehdä vaikuttavampia kehittämällä niiden sisältöä, Häkkänen totesi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme