Mainos
Mainos

Oikeusministeri Koskinen huolissaan köyhistä

Oikeusministeri Johannes Koskinen on huolestunut julkisten palvelujen tuottamisessa esiintyvästä asenneongelmasta, joka vaikeuttaa köyhien ihmisten asemaa.

Vaikka vuoden 2000 talousarvio lopettaa kuntatalouden leikkaukset, asenteet ovat Koskisen mukaan edelleen tiukat. -Ajatus siitä, että kunta rajoittaa sosiaalista asuntotuotantoa pitääkseen vähävaraisemmat kansalaiset poissa, on lyhytnäköistä ja moraalitonta, Koskinen sanoi tänään Työväen sivistysliiton järjestämässä Köyhän kesätapahtumassa Multialla.

Koskinen, Johannes, oikeusministeri, katsoo vasemmalle


Koskisen mukaan koventuneet asenteet näkyvät myös sijoitettaessa syrjäytyneiden asuntoloita muun asutuksen joukkoon. Koskinen totesi köyhyyden muuttuneen suhteelliseksi köyhyydeksi. -Nälkää ei juuri nähdä, mutta kova kapitalismi, huimat pääomatulot ja vaatimukset palkkaerojen kasvattamisesta lisäävät eroja heikosti pärjäävien ja menestyjien välillä. Köyhyys periytyy Koskisen mukaan nykyään siten, että syrjäytyneiden lapset eivät saa hyvää koulutusta, eivät opi tietoyhteiskunnan perustaitoja eivätkä sisäistä yhteiskunnan toimintamekanismeja.

Lääkkeeksi Koskinen tarjoaa sosiaalisten perusoikeuksien juridisen taustan vahvistamista, peruspalveluiden turvaamista sekä kansalaisten omaehtoisen pärjäämismahdollisuuksien tulemista. -Hallitusmuotoon kirjatut sosiaaliset perusoikeudet ovat lunastaneet paikkansa, pykälät eivät ole jääneet merkityksiltään pelkiksi julistuksiksi, Koskinen muistuttaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot