Mainos
Mainos

Oikeusministeri Koskinen torjuu apulaisministerit

Oikeusministeri Johannes Koskinen torjuu apulaisministerijärjestelmän.

Oikeusministeri Johannes Koskinen ei loisi Suomeen apulaisministerijärjestelmää. Etelä-Suomen Sanomien ja Satakunnan Kansan haastattelema Koskinen on siten eri linjoilla kuin maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaoja, joka haluaisi Suomeen apulaisministerit mahdollisimman nopeasti.

Korkeaoja sanoi eilen Aamulehden ja Turun Sanomien haastattelussa, että järjestelmä helpottaisi ministereille EU-asioista syntyvää työruuhkaa. Koskisen mielestä varaministerit kuuluvat isojen maiden hallituksiin, ja meillä poliittisen lisävoiman saamiseksi voitaisiin ennemmin harkita poliittisia valtiosihteereitä. Työläimmissä ministeriössä heitä voisi olla ministerin apuna jopa useita.

Koskinen harkitsisi myös ministerien määrän vähentämistä. Poliittisten valtiosihteereiden malliin voitaisiin Koskisen mukaan siirtyä useissa ministeriöissä yhden lakipykälän rukkauksella. Apulaisministerijärjestelmä sen sijaan vaatisi perustuslakiin puuttumista.

Korkeaoja puolestaan katsoi, että poliittisen valtiosihteerin rooli menisi helposti sekaisin ministeriön kansliapäällikön roolin kanssa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme