Mainos
Mainos

Oikeusministeri Tuija Brax: vaalirahoituslaki tiukkenee

Oikeusministeri Tuija Brax on tyytyväinen keskustapoliitikko Timo Kallin ja monen muun poliitikon ilmoitukseen, että he sitoutuvat oikeusministeriöön suunnitelmiin tiukentaa vaalirahoituslakia.

-Se on meille oikeusministeriössä suuri askel, koska tähän asti olemme kokeneet, että painetta tai tukea ei ole ollut tarpeeksi, Brax toteaa

-Me olemme tässä koko kevään ilmoittaneet, että tulemme vaatimaan lain muutosta ja nyt näyttäisi olevan entistä suurempaa poliittista kannatusta meidän tavoitteille.

Pariisista tavoitetun Braxin mukaan oikeusministeriössä on kevään ajan valmisteltu työryhmää, joka rupeaa pohtimaan vaalirahoituslain muuttamista. Ryhmän puheenjohtajaksi on lupautunut hallintoneuvos Lauri Tarasti, joka on johtanut myös poliittisesti vaikeaa vaalijärjestelmän uudistustyötä.

Brax listaa nykyisen lain tärkeimmät muutoskohdat.

-Vaaliviranomaisella täytyy olla sellainen toimivalta, että voimme vaatia jatkoselvityksiä. Jos senkään jälkeen ei olla tyytyväisiä, asia täytyy voida saattaa syyteprosessiin.

Oikeusministeri sakottaisi rahoituslain rikkojia.

-Jotta tämäkaltainen järjestelmä toimii, pitää olla myös nykyistä tarkempi säätely, mitä kaikkea täytyy ilmoittaa ja missä menee ilmoitettavien summien rajat.

Lisää aiheesta illan uutisissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme