Mainos
Mainos

Oikeusministeri vauhdittaisi kansainvälisen rikostuomioistuimen perustamista

Oikeusministeri Johannes Koskisen (sd.) mukaan kansainvälinen rikostuomioistuin sopisi terrorismiin liittyvien rikoksien käsittelyyn.

-Toivoisin, että Yhdysvaltoihin kohdistunut terrori-isku vauhdittaisi rikostuomioistuimen perustamista. Sitä kokeva Rooman yleissopimus on parhaillaan allekirjoitettavana ja ratifioitavana, mutta vasta 38 maata on allekirjoittanut sen, kertoo Koskinen Hämeen Sanomien haastattelussa tänään.

Koskisen mukaan kansainvälinen tuomioistuin mielletään helpommin puolueettomaksi kuin esimerkiksi iskun kohdemaan tuomioistuimet. Oikeusministeri sanookin, että Suomen pitäisi EU:n sisällä korostaa oikeudellisia toimia terrorismin torjunnassa kostoiskujen sijaan.

-Eri EU-maissa näkemykset poikkeavat toisistaan, Koskinen huomautti. Hänen mielestään kuitenkin juuri EU:lla olisi mahdollisuus vaikuttaa amerikkalaisten näkemyksiin ja painottaa oikeudellisen ratkaisun merkitystä.

Koskisen oli torstaina määrä osallistua Brysselissä EU:n oikeus- ja sisäasiainneuvoston ylimääräiseen kokoukseen, jossa keskustellaan yhteistyön tehostamisesta eri maiden poliisi- ja oikeushallinnon välillä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme