Mainos
Mainos

Oikeusministeriö huolissaan lautamiesten kielitaidosta

Erityistä panostusta toivotaan lautamiesten ruotsin kielen taitoon.

Oikeusministeriö on lähettänyt kunnanvaltuustoihin ja käräjäoikeuksiin kirjeen, jossa kehotetaan kiinnittämään entistä enemmän huomiota lautamiesten kielitaitoon.

Ministeriön kielivastaavat toivovat erityistä panostusta siihen, että lautamiehet osaavat ruotsia. On nimittäin tapauksia, joissa lautamiehet eivät ole ymmärtäneet, mitä ruotsinkielisessä oikeudenkäynnissä on puhuttu.

-Kyse on ihmisten oikeusturvan takaamisesta. Toivon, että lautamiesten valinnassa eivät paina ainoastaan poliittiset intressit, hallitusneuvos Pauliina Tallroth sanoo.

Lautamiesten valinta on edessä useissa kunnissa ensi viikolla. Osa kunnista on valinnat jo tehnyt. Kaksikielinen Lohja nimesi 20 lautamiestä hiljattain. Valtuuston puheenjohtaja Jussi Patinen myöntää, että lautamiesten kielitaidosta ei vaalissa keskusteltu.

-Yksi lautamiehistä kuitenkin on ruotsinkielinen. Lisäksi monet ovat korkeasti koulutettuja, joten joukossa on kyllä ruotsia osaavia, hän vakuuttaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme