Mainos
Mainos

Oikeusministeriö: luovutuspyyntö venäläismiehestä tulee lähes varmasti

Suomen ja Venäjän rajalla kiinniotetusta venäläismiehestä odotetaan luovutuspyyntöä lähiviikkoina. Miestä vastaan on Yhdysvalloissa nostettu useita syytteitä.

Oikeusministeriön hallitusneuvos Hannu Taimisto pitää käytännössä varmana, että Yhdysvaltain luovutuspyyntö tulee syyskuun aikana.

– Yleensä yhdysvaltalaiset toimivat aika perusteellisesti. Ennen kuin he tekevät tällaisia kiinniottopyyntöjä, niin heillä on niin kutsutusti paperit jo kasassa, Taimisto sanoo.

Rikoshyöty jopa miljoonaluokkaa

Oikeusministeriö vahvisti tänään, että Suomen ja Venäjän välisellä rajalla kolmisen viikkoa sitten kiinniotettu mies on Venäjän kansalainen Maxim Senakh

Ministeriön mukaan Senakh on asetettu Yhdysvalloissa syytteeseen useista petoksista ja väärinkäytöksistä. Hänet on myös määrätty vangittavaksi.

Senakhin epäillään ujuttaneen haittaohjelmia useille verkkopalvelimille ja hankkineen ohjelmien avulla merkittävää taloudellista hyötyä.

– Näiden varojen määrä on melko huomattava. Ainakin satojatuhansia euroja, jos ei miljoonakin, kertoo hallitusneuvos Hannu Taimisto.

Luovutuspyynnön käsittely voi Taimiston mukaan kestää muutamia kuukausia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme