Mainos
Mainos

Oikeusministeriö torjuu yrityslähestymiskiellon

Oikeusministeriön mukaan lähestymiskielto on kehitetty ainoastaan yksityishenkilöiden suojaksi. Kaupan ala on toivonut lakimuutosta, joka sallisi myymäläkohtaiset lähestymiskiellot häirikköasiakkaille.

Oikeusministeriön mukaan yritykset eivät voi suojautua lähestymiskiellolla häiritseviä asiakkaita vastaan.

Ministeriön mukaan lähestymiskieltolaki on aikanaan tehty perheväkivaltaa vastaan ja sillä halutaan ehkäistä henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa tai vakavaa häirintää.

Päivittäistavarakaupan yhdistys ja Suomen Kaupan Liitto haluaisivat kaupoille oikeuden hakea lähestymiskieltoa häirikköasiakkaita tai jatkuvasti varkauteen syyllistyneitä henkilöitä vastaan. Liittojen ajama yrityslähestymiskielto olisi myymäläkohtainen.

Lainsäädäntöneuvos Asko Välimaan mukaan häirintää kokevat myyjät tai kauppiaat voivat hakea laajennettua lähestymiskieltoa, joka kieltää häiritsijää oleskelemassa työpaikalla tai sen läheisyydessä.

Lähestymiskieltolaki ei hänen mukaansa sovellu omaisuuden suojaamiseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot