Mainos
Mainos

Oikeutta eläimille kanteli ministeriöstä oikeuskanslerille

Eläinsuojelujärjestö Oikeutta Eläimille jätti tänään kantelun maa- ja metsätalousministeriöstä oikeuskanslerille. Kantelussa pyydetään oikeuskansleria tutkimaan, ovatko ministeriön turkiseläimiä koskevat hyvinvointivaatimukset eläinsuojelulain mukaisia.

Eläinoikeusaktivistien mukaan ministeriön ohjeet ovat ristiriidassa eläinsuojelulain kanssa, sillä laissa vaaditaan ottamaan eläinten käyttäytymistarpeet huomioon. Lisäksi niillä pitäisi olla riittävästi tilaa liikkua.

Kuitenkin ministeriön ohjeet sallivat eläinten pitämisen tukalissa häkeissä. Virikkeinä minkeillä ja ketuilla on eläinsuojelujärjestön mukaan usein vain puupalikan pureskelu.

Yhdistystä on kummastuttanut myös pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) blogikirjoitus. Vanhasen mielestä turkisalan ongelmia ovat virikkeiden puute, ahtaat häkit sekä kettujen makuuhyllyjen puuttuminen. Pääministerin mielestä epäkohdat ovat korjattavissa.

Eläinoikeusaktivistien mukaan Vanhanen jatkaa maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) väheksyvää linjaa, sillä ongelmat ovat paljon vakavampia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot