Mainos
Mainos

Oikeutta eläimille: Kymmenessä maassa vaaditaan Mari Kiviniemen eroa

Suomen suurlähetystöillä eri puolilla Eurooppaa järjestetään huomenna mielenosoituksia, joissa vaaditaan turkistarhauksen kieltämistä Suomessa ja pääministeri Mari Kiviniemen eroa. Asiasta kertoo Oikeutta Eläimille -järjestö.

Mielenosoituksia järjestetään Lontoossa, Tukholmassa, Tallinnassa, Madridissa, Amsterdamissa, Wienissä, Kööpenhaminassa, Petroskoissa, Ateenassa ja Oslossa.

Oikeutta Eläimille -yhdistys kuvasi salaa 80 suomalaista turkistarhaa touko-marraskuun aikana. Salakuvat osoittivat, että ongelmia oli myös kahden turkisalan keskeisen vaikuttajan, Turkistuottajien puheenjohtajan ja Suomen turkiseläinkasvattajien liiton puheenjohtajan, tiloilla.

Kiviniemen turkiskytkökset kuohuttavat

- Salakuvatut videot saivat huomiota myös ulkomailla, ja muun muassa Ruotsin ja Tanskan televisiossa näytettiin kuvamateriaalia. Kuvat järkyttivät myös ulkomaisia eläinoikeusjärjestöjä. Erityistä tuohtumusta on aiheuttanut pääministeri Mari Kiviniemen kommentoimattomuus, asian vähättely ja Kiviniemen turkiskytkökset, todetaan järjestön tiedotteessa.

Kiviniemi on aiemmin saanut vaalitukea Turkistuottajilta ja pääministerin nimi löytyy Turkistuottajilta vaalitukea saavien ehdokkaiden listalla tänäkin keväänä.

"Eläinten olot kuitataan olankohautuksilla"

- On skandaali, että 10 prosenttia Suomen turkistarhoista on nyt kuvattu, vakavia ongelmia on löydetty miltei jokaiselta tarhalta, mutta pääministeri ei ota asiaa vakavasti. Tässä ei enää voida puhua yksittäistapauksista, vaan ongelmat ovat selvästi kiinteä osa turkistarhausta. Turkiskytköksiensä vuoksi pääministerillä ei voi olla puolueetonta näkökantaa turkistarhauskysymyksessä. Tästä syystä vaadimme Kiviniemen eroa, sanoo lontoolainen Brendan McNally Coalition to Abolish the Fur Trade (CAFT) –järjestöstä.

Turkistarhaus on ollut kielletty Britanniassa jo vuodesta 2003 lähtien.

- Mielenosoitukset kymmenessä eri maassa osoittavat, että maailmalla ollaan huolestuneita Suomen tilanteesta. Vaikka paljastuksia eläinten huonosta kohtelusta tulee ilmi koko ajan, ne kuitataan Suomessa olankohahduksella. Poliittisten päättäjien on aika ottaa vastuu teoistaan ja tehdä konkreettisia päätöksiä turkistarhauksen alasajamiseksi, toteaa Oikeutta Eläimille –yhdistyksen tiedottaja Anne Nieminen.

Lue myös:

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme