Mainos
Mainos

Oikorata tuonut juniin lisää matkustajia

Koko Suomen junamatkustus on parin viime kuukauden aikana kasvanut seitsemän prosenttia.

Keravan ja Lahden välille avattu oikorata on lisännyt matkustajamääriä selvästi Itä-Suomen junaliikenteessä. Syyskuun alussa käyttöön otettu uusi rata nopeutti matkustusaikoja Helsingin ja Itä-Suomen välillä puolesta tunnista tuntiin. VR:n henkilöliikennejohtajan Antti Jaatisen mukaan esimerkiksi Lahdessa matkustajamäärät ovat kasvaneet yli 20 prosenttia.

Itä-Suomessa matkustajamäärät ovat kasvaneet Lappeenrannassa, Imatralla ja Mikkelissä 20-30 prosenttia. Hieman pienempiä kasvulukuja on mitattu Kuopion ja Joensuun liikenteessä.

Oikorata nopeutti Itä-Suomen junaliikennettä

-Matkustajamäärien kasvu alkoi heti oikoradan valmistuttua, Jaatinen sanoo.

Junamatkustus on lisääntynyt myös muualla Suomessa, muun muassa Turun ja Jyväskylän liikenteessä. Jaatisen mukaan kasvua on tapahtunut lisäksi Venäjän-liikenteessä.

VR on kasvattanut matkustajamääriään koko vuoden. Ennen oikoradan valmistumista kasvu oli neljän prosentin luokkaa. Radan valmistuttua kasvu kiihtyi kolmisen prosenttia.

-Se on erittäin kova luku tälle toimialalle, Jaatinen sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme