Mainos
Mainos

Oikorataa rakennetaan kantelusta huolimatta

Lahden oikoradan rakennustyöt ovat täydessä käynnissä, vaikka EU:lta ei ole vielä tullut lupaa jatkaa rakentamista. Suomen kanta tehtyyn kanteluun on, että liito-oravat eivät radan takia häiriinny liikaa.

Oikorata Keravalta Lahteen kulkee Nelostien vieressä ja räjäytykset haittaavat liikennettä ajoittain. Muun muassa tänään liikenne katkaistaan puoliltapäivin muutamaksi minuutiksi. Haitat Kerava-Lahti välillä kestävät parisen vuotta.

Euroopan komissiolle on tehty kantelu rakennustöistä. Suomen hallituksen mielestä rata ei häiritse oravaa liikaa. EU:n kantaa ei vielä tiedetä. Niinpä ratalinjan aukaisu jatkuu toistaiseksi.

Autoilijoiden lisäksi rata vaikuttaa Nelostietä ylläpitävään yhtiöön, joka saa rahaa jokaisesta tiellä kulkevasta autosta. Tieyhtiö Nelostie Oy:n toimitusjohtaja Tom Schmidt ei kuitenkaan koe rataa pahaksi kilpailijaksi tiebisnekselle.

-Ei se ole paha kilpailija. Jonkin verran liikennettä varmasti siirtyy radalle, mutta me uskomme, että samanaikaisesti tuo liikennekäytävä tulee houkuttelevammaksi. Se houkuttelee uusia asukkaita, uutta yritystoimintaa jne. Nämä varmasti kompensoivat toinen toisiaan, Scmidt sanoo.

(Huomenta Suomi 07.02.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot