Mainos
Mainos

Oinonen ennustaa Halla-ahon perussuomalaisista lyhytikäistä yhden asian liikettä – ”Tulee pannukakku”

Uusi vaihtoehto -ryhmän kansanedustajat Veera Ruoho ja Pentti Oinonen kertovat loikkauksensa syynä olleen erot arvoissa. He kuitenkin painottavat, ettei puoluekokouksessa äänestetty ”väärin”.

– Äänestystulosta ei voi koskaan moittia, mutta en henkilökohtaisesti aja politiikkaa ja arvomaailmaa, jota (Jussi) Halla-aho ajaa, Oinonen kertoo.

Samaa totesi myös Ruoho, vaikka hän ei halunnutkaan lähteä tarkemmin erittelemään julkisuudessa kokemuksiaan.

– Itselleni valkeni, että on jo pidempään ollut olo, etteivät kaikki asiat ole niiden arvojen mukaisia, joita itse ajattelen perussuomalaisiin kuluvan.

Hän kertoo myös olleensa tyytymätön siihen, ettei Halla-aho puheenjohtajana irtisanoutunut aiemmista kirjoituksistaan, joissa puhuttiin esimerkiksi ihmisten raiskaamisesta ja ampumisesta. Hänestä Halla-aho ei myöskään ymmärtänyt diplomaattisen ulkoministerin merkitystä.

Timo Soini oli käytännössä ainoa pätevä meiltä siihen.


”Elämäntyönsä tehneitä vedettiin alta lipan”

Oinonen kuvailee tilannetta pitkäaikaiselle poliitikolle todella vaikeaksi, sillä puolueen eteen on tehty runsaasti töitä. Puoluekokous oli kuitenkin suuri järkytys.

– Se oli järkyttävä kokous, siellä alta lipan vedettiin vanhat veteraanit, jotka on elämäntyönsä tehnyt. Tulin niin surulliseksi siellä.

Kun johtoryhmän kokoonpano ja näiden ajama politiikka selvisi, tuli päätös myös lähdöstä.

– Silloin selvisi, ettei tämä ole minun kotini, haluan täältä pois.

Hänen mukaansa sunnuntaina alkoi joukko kansanedustajia pohtia, miten he tilanteeseen reagoivat. Sen myötä kehkeytyi ajatus uuden ryhmän perustamisesta.


”Tulee pannukakku”

Oinonen kertoo perhe- ja maahanmuuttopolitiikan mielipide-erojen olevan iso ero, mutta eniten hiertävän puolueen muutos yhden asian liikkeeksi.

– Ollaan paljolti samaa mieltä, mutta tätä maata ei rakenneta pelkällä maahanmuuttopolitiikalla, hän toteaa.

Hän ennustaakin, että yhden asian liikkeenä perussuomalaista tulee hyvin lyhytikäinen.

– Luulen, että tästä tulee pannukakku. Ei kukaan voi ymmärtää, että vain yhdessä asialla puolue ratsastaa, hän toteaa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme