Mainos
Mainos

Ojala: Lipposen Nato-kanta selväksi

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Ojala vaatii pääministeri Lipposelta Nato-kannanottoa. Ojala haluaa tietää, vastaako puolustusministeri Jan-Erik Enestamin Nato-arvio myös pääministerin näkemystä.

Enestamin mukaan vain harkittu päätös estää Suomea pysymästä sotilasliiton ulkopuolella. Enestam arvioi perjantaina uutistoimisto Reutersin haastattelussa, että Suomi on vaarassa joutua eristetyksi, jos Baltian maat liittyvät Natoon ja Suomi ei liity.

Ojala on huolissaan pääministerin asettaman turvallisuuspoliittisen seurantatyöryhmän työn etenemisestä, mikäli syntyy yleinen käsitys siitä, että Suomi olisi luopumassa sotilaallisesta liittoutumattomuudestaan. Työryhmän työ on Ojalan mukaan alkanut hyvin.

Ojala muistuttaa lehdistötiedotteessaan, että vasemmistoliitto on jo pitkään ollut sitä mieltä, että mikäli Nato-jäsenyys tulisi ajankohtaiseksi, siitä on järjestettävä kansanäänestys.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme