Mainos
Mainos

Ojala: Ydinvoimasta järjestettävä kansanäänestys

Euroopan parlamentin jäsen Outi Ojala (vas.) katsoo, että ydinvoiman lisärakentamisesta tulee järjestää kansanäänestys, joka sitoo tulevaa eduskuntaa ja hallitusta.

-Ydinvoima ei ole muihin energiamuotoihin verrattavissa oleva ratkaisu, koska sen vaikutukset, riskit ja rasitteet ulottuvat pitkälle tulevaisuuteen, Ojala perustelee.

Kansalaisilla tulee Ojalan mielestä olla oikeus sanoa mielipiteensä siitä, millaisia riskejä ja vastuuta he ovat valmiit ottamaan vastaan ja siirtämään seuraaville sukupolville.

-Kansanäänestys voitaisiin järjestää vaikkapa kesäkuussa 1999 EU-vaalien yhteydessä. Tämä lisäisi myös kiinnostusta osallistua eurovaaleihin Ojala ehdotti Vasemmistoliiton Helsingin piirikokouksessa tänään.

Ojala näkee käynnissä olevassa ydinvoimapelissä demokratialle vieraita piirteitä.

-Puolueita ja päättäjiä juntataan julkisuudelta piilossa ydinvoiman taakse seuraavien hallitusneuvottelujen uhalla.

Ojalan arvion mukaan vaaleihin ja hallitusneuvotteluihin valmistautuvat puolueet pitävät tässä tilanteessa energiavaihtoehtonsa auki, eikä äänestäjille tarjoudu aitoa mahdollisuutta vaikuttaa vaaleissa tulevaan energiaratkaisuun. Ojalan mukaan eurooppalaisessa energiakeskustelussa uusiutuvien energialähteiden uskotaan lisääntyvän nopeasti EU:n alueella.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme