Mainos
Mainos

Olavinlinnassa turvapuutteita

Savonlinnan Olavinlinnassa järjestettävissä yleisötapahtumissa on havaittu turvapuutteita.

Savon Sanomien mukaan isot yleisötapahtumat linnassa ovat vaarassa loppua, jos paikan turvallisuutta ei uudisteta. Nyt linnaan suunnitellaan uutta kävelysiltaa pakon takia.

Olavinlinnassa järjestettäviä suuria yleisötapahtumia on muun muassa parhaillaan käynnissä oleva Savonlinnan Oopperajuhlat. Nykyään oopperajuhlien aikaan linnaan otetaan yli 2700 ihmistä, vaikka linnanpihan suurimmaksi sallituksi henkilömääräksi on vahvistettu vain 560 henkilöä.

Olavinlinnan yleisötapahtumien turvattomuus tuli ilmi, kun Onnettomuustutkintakeskuksen tutkintalautakunta selvitti viimeisintä rahtialuksen törmäystä ponttonisiltaan. Onnettomuus sattui vuonna 2004. Laajan laskelma- ja lausuntokierroksen jälkeen tutkintaselostus valmistui viime viikon lopulla.

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan nykyisin alueelle päästettävää väkimäärää ei pystytä evakuoimaan saaresta tämänhetkisiä reittejä pitkin tarpeeksi nopeasti vakavan onnettomuuden sattuessa. Saaren pääkulkureitti, ponttonisilta, on liian kapea nykyiselle isolle väkimäärälle.

Lisäksi linnan sisällä olevat kulkureitit ovat liian pienet katsomon tyhjentämiseksi paniikkitilanteessa.

Sisäministeriö on erittäin huolestunut tiedosta, että yli tuhat vierasta voi jäädä mottiin linnasaarelle. Ministeriö vaatiikin Itä-Suomen lääninhallitusta puuttumaan yleisötapahtumien turvallisuuteen.

Alueen omistaja Museovirasto on tarjoutunut käynnistämään heti hankkeen uuden kulkureitin rakentamiseksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot