Mainos
Mainos

"Olen kirjailija, koska en halua olla päivätöissä"

Arvostettuja palkintoja voittanut kanadalaiskirjailija Patrick deWitt on vieraillut Suomessa markkinoimassa toista romaaniaan. Tänä vuonna Suomessa ilmestynyt toinen romaani Sistersin veljekset oli vuoden 2011 Booker-palkintoehdokas. Romaani sai myös Kanadan arvostetuimpiin kuuluvan Governor General Awardin.

Kirjailija väittää, ettei ole uransa suhteen kovin kunnianhimoinen.

-Ainoa tavoitteeni on välttää päivätöihin joutumista. Inhosin sitä. Olen onnellinen, jos saan jatkaa kirjoittamista. Ennen kirjailijanuraansa deWitt työskenteli muun muassa tiskaajana, baarimikkona, konttoristina ja rakennuksilla.

Sistersin veljekset on vinksahtanut ja mustaa huumoria tihkuva lännenromaani.

-Olin huolestunut, että westernfanit eivät pitäisi siitä, koska se on oudompi kuin keskivertolänkkäri. Toistaalta pelkäsin, että kirjallisuusfanit eivät pitäisi siitä, koska se on western. Molemmat yleisöt ovat kuitenkin ottaneet kirjan lämmöllä vastaan.

Sistersin veljeksistä kaavaillaan myös elokuvaa. Suunnitelmien mukaan pääroolissa nähdään Chicago- ja Magnolia-elokuvista tuttu John C. Reilly.

DeWittin esikoisromaani Puhdistautuminen ilmestyi suomeksi vuonna 2010.

(STT-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme