Mainos
Mainos

Oleskeluluvan hakeminen lisääntynyt

Oleskeluluvan hakijoiden määrä lisääntyi tammi-huhtikuussa. Suomesta haki oleskelulupaa 6230 ihmistä EU:n ulkopuolelta. Määrä on kahdeksan prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Yleisimmät oleskeluluvan hakuperusteet olivat perheside ja työnteko.

Eniten lisääntyivät perhesiteiden perusteella tehdyt hakemukset. Hakemusten määrän ennustetaan kasvavan edelleen, koska Suomessa on yhä enemmän turvapaikanhakijana maahan tulleita ja oleskeluluvan saaneita henkilöitä.

Yleisimmät hakijaryhmät olivat somalialaiset, venäläiset ja intialaiset. Oleskelulupa myönnettiin 80 prosentille hakijoista.

Turvapaikanhakijoiden määrä puolestaan laski kolmanneksen viime vuodesta. Turvapaikan hakijoista lähes 30 prosenttia sai turvapaikan tai oleskeluluvan Suomessa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot