Mainos
Mainos

Oletko suuntaamassa Turun moottoritielle? Varaudu tulvavedestä johtuvaan ruuhkaan – etelään rajua sadetta

Turun moottoritien aamuliikenteeseen odotetaan ruuhkaa tielle nousseen tulvaveden vuoksi, kertoo Liikennevirasto.

Vettä nousi tielle Espoossa Kirkkojärven tietyömaan kohdalla tiistaina illalla. Molempiin ajosuuntiin on kuitenkin saatu pidettyä yksi ajokaista auki.

Autoilijoita kehotetaan varaamaan matkantekoon ylimääräistä aikaa.

Liikenneviraston mukaan pienempiä teitä jouduttiin sulkemaan tulvaveden vuoksi keskiviikkona esimerkiksi Sipoossa ja Vantaalla.

Runsaat sateet ovat nostaneet jokien ja järvien vedenpintoja Etelä-Suomessa, kertoo Suomen ympäristövirasto (Syke).

Riihimäellä Vantaanjoki on noussut tulvarajalle, ja Peltosaaren kaupunginosassa vettä valui joidenkin kerrostalojen kellareihin. Espoossa Gräsanojan aiheuttamat tulvat ovat yltäneet Mankkaan ja Olarinluoman alueella muutamiin asuintaloihin ja parkkihalliin, kertoo pelastuslaitos.

Lisää vettä etelään

Ilmatieteen laitos lupaa Etelä-Suomeen lisää vesisadetta. Torstai-illan ja perjantaiaamun aikana Uudellemaalle sataa noin parikymmentä milliä vettä, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Loppuviikosta sateet liikkuvat kohti maan pohjoisosaa.

– Perjantaina on poutaisempaa, mutta lauantaina näyttäisi tulevan uusi sadealue. Näyttäisi, että suurimmat sateet menevät Pohjois-Suomeen, mutta jonkin verran etelässäkin satelee lauantaina, kertoi päivystävä meteorologi Helena Laakso keskiviikkona illalla.

Laakson mukaan myös maanantaina voidaan saada joitain kuurosateita, mutta nekin suuntautuvat enimmäkseen pohjoiseen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme