Mainos
Mainos

Oliko hallituksen ja opposition keskusteluista hyötyä, Katainen?

Hallituspuolueiden puheenjohtajien ja oppositiojohtajien välisissä talouskeskusteluissa "enemmänkin todettiin asioita kuin päätettiin", totesi pääministeri Jyrki Katainen keskustelujen jälkeen.

Katainen katsoo kuitenkin, että yhteiset keskustelut valtion velkaantumisesta ja sen taittamisesta olivat hyödylliset. Katainen luonnehti hallituksen ja opposition neuvotteluja eurooppalaisittain poikkeukselliseksi.

- On suomalaista vahvuutta, että pystymme puhaltamaan yhteen hiileen, Katainen totesi.

Kataisen mukaan talouskeskusteluissa todettiin neljä keskeistä asiaa, joista kaikki olivat samaa mieltä.

 -  Ensinnäkin velkaperintö on syntynyt pitkän ajan kuluessa. Toiseksi, kaikki hallitus- ja oppositiopuolueet ovat sitoutuneet velan taittamiseen. Kolmanneksi velan taittamiseen tulee kulumaan useita vuosia. Lopuksi sovimme, että yhteistyö kaikkien puolueiden välillä tulee jatkumaan, jotta valtion velkaantuminen saadaan taitettua. 

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen puolestaan totesi neuvotteluiden jälkeen, että Suomi haluaa osoittaa tällaisilla yhteisillä neuvotteluilla, että se hoitaa jatkossakin asiansa.

– Haluamme osoittaa, että Suomeen voi luottaa, sanoi Urpilainen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme