Mainos
Mainos

Öljyä Loviisan voimalaitoksen viemäriverkkoon

Loviisan ydinvoimalaitoksessa sattui aamulla öljyvahinko, jonka seurauksena 9000 litraa voiteluöljyä pääsi laitoksen viemäriverkostoon ja sitä kautta kellaritiloihin. Turma sattui aamukahdeksalta, kun pihalla olevaan varastosäiliöön oltiin lisäämässä voiteluöljyä ja täyttöletku liitettiin vahingossa väärään liittimeen.

Aamupäivän torjuntatoimien päätavoite oli estää öljyn pääsy laitoksen tiloista merivesikanavaan. Iltapäivään mennessä tässä myös onnistuttiin ja vapaana ollut öljy saatiin talteen, eikä sitä päässyt voimalan kunnossapitopäällikkö Jari Snellmanin mukaan mereen.

-Öljy kertyi laitoksen perusvesikaivoon, jonka automaattinen poiskytkentä estää (mereen pumppaavien) pumppujen käynnistymisen tällaisissa tapauksissa. Poiskytkentä toimi, öljyä kertyi lattioilta ja putkitunneleista perusvesikaivoon, kertoi Snellman.

Snellmanin mukaan tämän suuruiset öljyvahingot ovat Suomen voimalaitoksissa harvinaisia. Hänen muistinsa mukaan vastaavaa turmaa ei ole sattunut Loviisan ydinvoimalassa aiemmin.

Voimalaitoksen palokunta ja Loviisan pelastuslaitos aloittivat öljyn torjuntatoimet aamupäivällä. Loka-autot saapuivat voimalalle noin kello 11 puhdistamaan öljyä. Välittömät puhdistustyöt lopetettiin myöhemmin iltapäivällä. Muut puhdistustyöt jatkuvat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot