Mainos
Mainos

Öljyä mereen Naantalin jalostamolta

Nesteen jalostamon bensiininvalmistusyksiköstä on valunut öljyä mereen. Öljyä ei ole päässyt rantaan.

Nesteen Naantalin erikoistuotejalostamolta on päässyt öljyä mereen. Öljyä arvioidaan olevan noin 500 litraa. Pelastusviranomaisten mukaan öljy saadaan todennäköisesti kerätyksi pois vielä tämän päivän aikana ennen pimeän tuloa.

Rantoja ja lähisaaria on suojattu öljyntorjuntapuomeilla. Öljyä ei ole päässyt rantaan, eikä se viranomaisten mukaan ole vahingoittanut lintuja.

Muutaman sadan metrin pituinen öljyvana havaittiin Viheriäisten aukolla tänä aamuna. Jalostamon viestintäpäällikön Timo Tunturin mukaan öljy on peräisin bensiininvalmistusyksikön piipusta.

- Yksikkö on ollut pysähdyksissä ja putkistoon on ilmeisesti jäänyt öljyä. Kun yksikköä käynnistettiin, piippu sylkäisi öljyn ulos.

Merelle levinnyt öljymäärä ei ole suuri, mutta öljyä on suhteellisen laajalla alueella, kertoo Eero Laru Lounais-Suomen ympäristökeskuksesta.

- Yhtenäisen janan lisäksi merellä on pieniä yksittäisiä läikkiä.

Larun arvion mukaan kyseessä on huomattavasti pienempi vahinko kuin joulukuussa 2001, jolloin jalostamolta karannut öljy likasi Ruissalon rantoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme