Mainos
Mainos

Öljyä pääsi karkuun Rautalammilla

Pohjois-Savon pelastuslaitoksesta uskotaan, että öljyn leviäminen pystytään estämään niin, ettei se pääse pohjaveteen.

Arviolta ainakin satoja litroja kevyttä polttoöljyä on valunut maahan, siitä puroon ja lopulta Savijärveen Rautalammilla Pohjois-Savossa. Öljyä on vuotanut maaperään pidemmän ajan kuluessa Mäkisen puutarhan kahdesta öljysäiliöstä, arvioi palomestari Viljo Nurminen Pohjois-Savon pelastuslaitoksesta.

Toinen säiliöistä vetää yli 10 000 litraa, toinen alle sen. Viereinen puro virtaa pieneen Savijärvi-nimiseen lampeen. Kaivinkoneella oli määrä tehdä keräilykuoppia maahan niin, että öljyn leviäminen estetään. Lisäksi puroa oli tarkoitus padota.

Vahinko tuli tietoon kello 21:n aikaan tiistaina, kun puronvarressa ollut asukas huomasi purossa olevan öljyn ja hälytti palokunnan paikalle.

- Öljy ei ole juossut maan pinnalla, vaan sen on tihkunut puroon päin viettävässä rinteessä maaperän läpi noin 30 metrin matkan, Nurminen kuvaili.

Satojen litrojen öljyvahinko oli vasta ensimmäinen arvio, ennen kuin maata oli ehditty kaivaa pois. Nurminen uskoo, että öljyn leviäminen pystytään estämään niin, ettei se pääse pohjaveteen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme