Mainos
Mainos

Öljykuljetukset kasvavat nopeasti Suomenlahdella

Eniten kuljetukset ovat kasvaneet Venäjältä, jossa on avattu koiviston ja Uuraan satamat.

Öljykuljetukset lisääntyvät nopeasti Suomenlahdella. Ympäristöministeriön mukaan kuljetukset ovat viisinkertaistuneet kymmenessä vuodessa. Kasvu on ylittänyt reilusti muutama vuosi sitten tehdyt ennusteet.

Öljykuljetusten volyymi saattaa tänä vuonna nousta 100 miljoonaan tonniin. Ennuste vuodelle 2010 on jopa 190 miljoonaa tonnia.

Eniten kuljetukset ovat kasvaneet Venäjältä, jossa on avattu Koiviston ja Uuraan öljysatamat. Myös Viro on lisännyt kuljetuksia. Lisäksi Suomesta on laivattu öljyä hieman aiempaa enemmän.

Öljyalusten vierailut Suomenlahden satamiin ovat kaksinkertaistuneet kolmessa vuodessa. Yhä suurempi osa säiliöaluksista on kuitenkin verrattain uusia ja hyväkuntoisia. Suomenlahden öljykuljetuksia on selvitetty ympäristöministeriön VTT:ltä tilaamassa raportissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot