Mainos
Mainos

Öljylämmittäjät eivät huolehdi laitteistaan

Öljylämmityksen käyttäjät eivät huolehdi lämmityslaitteistostaan asianmukaisesti. Tämä käy ilmi Vaasan yliopiston, Shellin ja Tekesin tekemästä tutkimuksesta.

Esimerkiksi vain vajaa neljännes öljylämmittäjistä huollattaa polttimensa suositusten mukaisesti kerran vuodessa. Myöskään öljysäiliön puhdistamisesta ja tarkastamisesta ei huolehdita riittävän hyvin, sillä kaksi kolmesta tutkimukseen vastanneesta puhdistaa öljysäiliönsä harvemmin kuin joka kymmenes vuosi.

Laitteistoja ei myöskään uusita riittävän usein. Öljypoltin suositellaan vaihdettavaksi 12 vuoden ja kattila 25 vuoden välein. Öljysäiliö tulisi uusia 30 vuoden välein.

Asiantuntijat muistuttavat, että säännöllinen ja asianmukainen huolto vähentää öljynkulutusta, pienentää päästöjä ja lisää kodin turvallisuutta. Polttimen ja lämmityskattilan uusimisen on havaittu laskevan kodin energiankulutusta jopa 30 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot