Mainos
Mainos

Öljylämmittäjät laiminlyövät laitteistojensa huoltotöitä

Vanhentuneen öljylämmitysjärjestelmän uusiminen säästää monta sataa euroa vuodessa.

Ainakin puolet öljylämmittäjistä laiminlyö laitteistonsa huollon. Uusi laitteisto hankitaan yleensä vasta kun edellinen hajoaa. Lämmitysjärjestelmän vaihtotyön saa vähentää verotuksessa ja yhdessä säästyneen öljyn kanssa säästö omakotitalossa on helposti 300-400 euron luokkaa joka vuosi.

Suurin osa öljylämmittäjien järjestelmistä on huoltamatta ja tuottavat näin omistajilleen merkittäviä taloudellisia tappioita.

- Öljylämmittäjistä, joiden laitteistot ovat auttamattomasti liian vanhat, monet uskovat, että ne toimivat tehokkaasti ja luotettavasti ja turvallisesti, Vaasan yliopiston tutkimuspäällikkö Merja Pakkanen sanoo.

Suomalaiskotien öljylämmityslaitteistoista noin kolmannes on huolletunakin aikansa eläneitä. Varsinkin 60-70-luvulla rakennettujen talojen alkuperäiset öljylämmitysjärjestelmät ovat auttamattomasti vanhanaikaiset eikä niiden hyötysuhde vastaa nykypäivän tasoa. Säännöllisten huoltojen lisäksi öljypoltin tulisi uusia 15, kattila 25 ja öljysäiliö 30 vuoden välein.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme