Mainos
Mainos

Öljylautan alkuperää etsitään Helsingissä

Helsingin edustan merialueella havaitun öljylautan alkuperää selvitetään jälleen tänään. Tilannetta arvioidaan Rajavartiolaitoksen tiedustelulennon jälkeen.

– Ensiksi tehdään se tiedustelulento, ja samalla pelastuslaitoksen veneet lähtevät uudelleen alueelle. Käydään myös rannat uudelleen läpi, että onko mahdollista että sieltä olisi jostain valunut öljyä mereen, sanoo Helsingin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Mikael Siitonen.

Öljylauttoja on hajanaisella merialueella useita pitkiä juovia. Pelastuslaitos tutkii myös rannikkoalueiden työmaat vuodon selvittämiseksi.

Öljyä myös kerätään merestä tänään.

Pelastuslaitoksen arvion mukaan tilanne on harvinainen, mutta ei vakava.

– Laivaliikenteen riskit ovat tiedossa. Vastaavaa, mutta isoa onnettomuutta harjoiteltiin kalustolla vasta kaksi kuukautta sitten, palomestari Jani Pitkänen toteaa.

Hernesaaren ja Pihlajasaaren välisellä merialueella arvioidaan olevan tuhansia litroja öljyä. Arvioiden mukaan kyse olisi kevyestä polttoöljystä, jonka seassa saattaa pelastuslaitoksen mukaan olla raskasta polttoöljyä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme