Mainos
Mainos

Öljyn poistoa jatketaan Kuopiossa

Ympäristökeskus ja yhtiön edustajat ovat tänään sopineet uudesta puhdistussuunnitelmasta.

Kuopion Kallaveden öljyvahinkoalueen ympärille ei rakenneta maavallia kuten vielä viime viikolla suunniteltiin. Pohjois-Savon ympäristökeskus kertoo, että järven pohjan pehmeys estää maavallin rakentamisen Likolahdessa.

Atrian tuotantolaitoksilta pääsi helmikuun alussa Kallaveteen arviolta 10 000-12 000 litraa öljyä, joka levisi noin 300 neliön alalle.

Ympäristökeskus ja yhtiön edustajat sopivat tänään uudesta puhdistussuunnitelmasta. Sen mukaan vahinkoalue rajataan muusta vesistöstä kevytrakenteisella seinämällä. Seinämän sisäpuolelle jäävän alueen puhdistusta jatketaan jo käytössä olevilla menetelmillä eli nuottaamalla ja alipaineimulla. Vahinkoaluetta ei siis aiota tyhjentää vedestä kuten suunniteltiin.

Savo-Karjalan Ympäristötutkimuksen tekemissä vesistötutkimuksissa ei ole havaittu selviä merkkejä raskaan polttoöljyn leviämisestä tai sen liukenemisesta veteen. Alueen vesistön tarkkailua jatketaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme