Mainos
Mainos

Öljyntorjunta-alus Halli saapunut öljypäästölle

Öljynkeruutyöt Suomenlahdella kestävät vielä päiviä. Työtä tehdään pian kahdella öljyntorjunta-aluksella.

Öljyntorjunta-alus Halli on saapunut öljypäästölle Porvoon edustalle. Se aloittaa öljyn keräämisen vielä ennen yhdeksää, kertoo aluksen päällikkö.

Öljyntorjunta-alus Hylje on ollut öljyntorjuntatöissä maanantaista lähtien. Se keräsi vuorokaudessa 1,5 tonnia öljyä. Kaikkiaan alueella arvioidaan olevan useita kymmeniä kuutioita öljyä.

Suomen ympäristökeskus on varautunut ainakin viikon kestäviin torjuntatöihin. Keruutyötä hankaloittaa se, että öljy on sekoittunut huokoiseen jäämassaan.

Helsingin vartiolentolaivueen lentäjät havaitsivat sunnuntaina aamupäivällä partiolennollaan suuren öljyalueen jäiden seassa. Alue on arviolta kilometrin pitkä ja 300-400 metriä leveä.

Eduskunnan ympäristövaliokunta perehtyy tänään Suomenlahdella käynnissä olevaan öljyntorjuntatyöhön. Kymmenkunta valiokuntaan kuuluvaa kansanedustajaa lentää helikopterikyydillä Porvoon edustalle katsomaan jäiden seassa kelluvaa öljylauttaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme