Mainos
Mainos

Öljyntorjuntaa harjoiteltiin Vuosaaressa

Öljyturman riski Suomenlahdella kasvaa liikenteen lisääntymisen myötä.

Ympäristöjärjestö WWF:n vapaaehtoiset öljyntorjuntajoukot ovat harjoittelleet tänään Helsingin Vuosaaressa. Nyt koulutettiin 30 ryhmänjohtajaa öljyturman puhdistustöihin. Kaikkiaan joukkoihin on jo ilmoittautunut yli 3000 vapaaehtoista. Tositilanteessa vapaaehtoistyön merkitys olisi suuri sillä öljyyntyneiden rantojen puhdistus on hidasta käsityötä.

Öljyturman riski Suomenlahdella kasvaa liikenteen lisääntymisen myötä. Kymmenessä vuodessa öljykuljetusten määrä on viisinkertaistunut ja poikittaisliikenne lisääntyy jatkuvasti. Jos suuri turma sattuisi, öljyä riittäisi kaikille rannoille.

Tällä hetkellä WWF:n öljyntorjuntajoukkojen vahvuus on 3200. Vuosittain heistä 150 koulutetaan ryhmänjohtajiksi tositilanteita varten. Eniten vapaaehtoisia on ilmoittautunut Uudeltamaalta ja rannikkoalueilta. Seuraavaksi WWF suunnittelee öljyntorjuntakoulutuksen järjestämistä Virossa paikallisille vapaaehtoisille.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 01.06.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme