Mainos
Mainos

Öljyntorjuntaa harjoiteltiin Vuosaaressa

Öljyturman riski Suomenlahdella kasvaa liikenteen lisääntymisen myötä.

Ympäristöjärjestö WWF:n vapaaehtoiset öljyntorjuntajoukot ovat harjoittelleet tänään Helsingin Vuosaaressa. Nyt koulutettiin 30 ryhmänjohtajaa öljyturman puhdistustöihin. Kaikkiaan joukkoihin on jo ilmoittautunut yli 3000 vapaaehtoista. Tositilanteessa vapaaehtoistyön merkitys olisi suuri sillä öljyyntyneiden rantojen puhdistus on hidasta käsityötä.

Öljyturman riski Suomenlahdella kasvaa liikenteen lisääntymisen myötä. Kymmenessä vuodessa öljykuljetusten määrä on viisinkertaistunut ja poikittaisliikenne lisääntyy jatkuvasti. Jos suuri turma sattuisi, öljyä riittäisi kaikille rannoille.

Tällä hetkellä WWF:n öljyntorjuntajoukkojen vahvuus on 3200. Vuosittain heistä 150 koulutetaan ryhmänjohtajiksi tositilanteita varten. Eniten vapaaehtoisia on ilmoittautunut Uudeltamaalta ja rannikkoalueilta. Seuraavaksi WWF suunnittelee öljyntorjuntakoulutuksen järjestämistä Virossa paikallisille vapaaehtoisille.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 01.06.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot