Mainos
Mainos

Olkiluodon rakentajat tarkistivat työn suunnittelua

Olkiluodon kolmannen ydinvoimala-projektin johtajan Martin Landtmanin mukaan työmaalla on parannettu mm. suunnitteluasiakirjojen sisältöä ja laatua sekä henkilöstön koulutusta.

Olkiluodon kolmannen ydinvoimalan rakentajat ovat terävöittäneet suunnitteluaan ja rakentamistaan.

Tämä käy ilmi Teollisuuden Voiman Säteilyturvakeskukseen toimittamassa vastineessa, jossa TVO ja laitetoimittaja vastaavat Säteilyturvakeskuksen tutkintaraportin julkituomiin epäkohtiin. Sen mukaan ydinvoimalan rakentamisen laatu ei kaikin osin vastannut alan vaatimuksia. Puutteita oli esimerkiksi työntekijöiden ohjeistamisessa ja koulutuksessa.

OL3-projektin johtajan Martin Landtmanin mukaan työmaalla on parannettu suunnitteluasiakirjojen sisältöä ja laatua, alihankkijoiden ohjeita sekä henkilöstön koulutusta, jossa korostetaan erityisesti ydinvoimalatyömaan turvallisuutta.

Etenkin työmaan organisaation johtotehtävissä olevien tehtäväkuvat on tarkasti määritelty, jotta jokaisella on selkeät vastuualueet.

Betonia isoihin valuihin

Työmaan erityisluonne vaatii virheetöntä laatua, ja mahdollisten poikkeamien käsittelyyn kiinnitetään nyt korostettua huomiota.

- Betonijupakasta opimme, että jokaisen alueella työskentelevän pitää osata raportoida nopeasti, jos jokin poikkeama havaitaan. Silloin pystymme mahdollisimman pian reagoimaan tilanteeseen, muistutti Landtman tänään aamukahvitilaisuudessa Olkiluodon vierailukeskuksessa.

Keväällä ilmenneiden betonin laatuongelmien takia valujen tekeminen myöhästyi runsaasti alkuperäisestä aikataulusta.

Betonintuotannon riittävyyttä turvaamaan hankittu toinen betoniasema saadaan käyttöön lähiviikkojen aikana. Aseman toimittaa saksalainen yritys.

- Toisen aseman tarkoituksena on vain varmistaa betoninsaanti isojen valujen alkaessa. Emme halua, että betonintuotantoon tulee katkoksia. Järjestelmässä pitää olla myös vara-asemat, korosti projektijohtaja Ulrich Giese Areva NP-Siemens -konsortiosta.

Hän ei kommentoinut Forssan Betonin kanssa tehtävää jatkoyhteistyötä, mutta keskustelut molempia osapuolia tyydyttävästä ratkaisusta kuitenkin jatkuvat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme