Mainos
Mainos

Olkiluodon tunnelin louhinta Posivalle

Urakka on nyt jaettu osiin, ja varsinaista pääurakoitsijaa ei ole.

Olkiluotoon louhittavan tutkimustunnelin urakointi on siirtynyt Posiva Oy:n vastuulle. Tehtävästä alun perin vastannut Kalliorakennus Oy lopetti työt vuoden vaihteessa.

Tunnelin rakennuttajan, Posivan toimitusjohtajan Eero Patrakan mukaan aloite sopimuksen päättämiseksi tuli Kalliorakennukselta.

- Tämäntapainen louhintatyö on toisentyyppistä kuin mitä Kalliorakennus yleensä tekee. Kävi ilmi, että yhteistyö ei ole niin yksinkertaista, Patrakka sanoo.

Kalliorakennuksen toimitusjohtaja Markku Halonen kieltäytyi kommentoimasta asiaa.

Patrakan mukaan urakka on nyt jaettu osiin, ja varsinaista pääurakoitsijaa ei ole. Vastuun siirtyminen Posivalle ei vaikuta työn aikatauluihin.

- Posiva on vielä tässä vaiheessa tutkimusyhtiö. Nyt pystymme kehittämään enemmän kalliorakentamisen asiantuntemusta ja saamaan tietoa syvästä kallioperästä. Kun työt on jaettu pieniin osiin, voimme ohjata ja kontrolloida paremmin muun muassa kustannuksia, Patrakka kertoo.

Tutkimustunnelin louhinta alkoi kesällä 2004. Tutkimustilaa käytetään loppusijoitukseen sopivien kalliolohkojen määrittämiseksi ja myös osana loppusijoituspaikkaa. Spiraalimaisen tunnelin louhinta etenee noin 25 metrin viikkovauhtia, ja vuoden 2009 lopussa tunnelin olisi tarkoitus johtaa 400 metrin syvyyteen.

Posiva aikoo jättää hakemuksen ydinjätteen loppusijoituspaikan rakentamisesta valtioneuvostolle vuoden 2012 loppuun mennessä. Yritys kaavailee aloittavansa ydinjätteen sijoittamisen Olkiluotoon vuonna 2020.

Urakoitsijan vaihtumisesta kertoi ensimmäisenä Kauppalehti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme