Mainos
Mainos

Olkiluodon ydinvoimala-alueen kaavavalitukset nurin

Turun hallinto-oikeus on hylännyt Olkiluodon ydinvoima-alueen osa-yleiskaavasta ja Rauman pohjoisten rantojen osayleiskaavasta tehdyt valitukset.

Eurajoen valtuusto hyväksyi viime toukokuussa osayleiskaavan, joka koski Olkiluodon saarta sekä sitä ympäröiviä saaria ja vesialueita. Hallinto-oikeuden mukaan kaava on laadittu maankäyttö- ja rakennuslain edellyttämällä tavalla. Se perustuu riittäviin tutkimuksiin ja selvityksiin eikä siitä aiheudu kohtuutonta haittaa maanomistajille.

Rauman valtuusto muutti viime syksynä kaupungin pohjoisten rantojen osayleiskaavaa siten, että kaavaan sisällytettiin ohjeellinen aluevaraus maanalaiselle ydinvoimaloiden korkea-aktiivisen jätteen loppusijoituslaitokselle. Oikeus huomauttaa, että kaavapäätöksellä ei ratkaistu laitoksen sijoittamista kyseiseen paikkaan. Siitä tehdään erillinen päätös ydinenergianlain säännösten mukaisesti.

Päätöksistä valittivat kaksi raumalaista ja joukko eurajokelaisia kiinteistönomistajia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot