Mainos
Mainos

Olkiluodon ydinvoimala-alueen kaavavalitukset nurin

Turun hallinto-oikeus on hylännyt Olkiluodon ydinvoima-alueen osa-yleiskaavasta ja Rauman pohjoisten rantojen osayleiskaavasta tehdyt valitukset.

Eurajoen valtuusto hyväksyi viime toukokuussa osayleiskaavan, joka koski Olkiluodon saarta sekä sitä ympäröiviä saaria ja vesialueita. Hallinto-oikeuden mukaan kaava on laadittu maankäyttö- ja rakennuslain edellyttämällä tavalla. Se perustuu riittäviin tutkimuksiin ja selvityksiin eikä siitä aiheudu kohtuutonta haittaa maanomistajille.

Rauman valtuusto muutti viime syksynä kaupungin pohjoisten rantojen osayleiskaavaa siten, että kaavaan sisällytettiin ohjeellinen aluevaraus maanalaiselle ydinvoimaloiden korkea-aktiivisen jätteen loppusijoituslaitokselle. Oikeus huomauttaa, että kaavapäätöksellä ei ratkaistu laitoksen sijoittamista kyseiseen paikkaan. Siitä tehdään erillinen päätös ydinenergianlain säännösten mukaisesti.

Päätöksistä valittivat kaksi raumalaista ja joukko eurajokelaisia kiinteistönomistajia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme