Mainos
Mainos

Olkiluodon ydinvoimalan tilanne kurjistuu - nyt haetaan palkkasaatavia

Puolalaiset sähkötyömiehet ovat ryhtyneet oikeustaisteluun palkkasaatavistaan Olkiluoto 3:n ydinvoimalatyömaalla. Sähkömiehet hakevat lähes kolmen miljoonan euron saatavia.

Sähköalan ammattiliitto on haastanut oikeuteen puolalaisen Elektrobudowa Spolka Akcyjna -nimisen yrityksen. Yritys toimii alihankkijana ydinvoimatyömaalla.

Liitto edustaa kantajana 115 puolalaista sähköasentajaa. Kanne on jätetty Satakunnan käräjäoikeuteen.

Sähköalan ammattiliiton mukaan puolalaisyritys ei ole noudattanut yleissitovan työehtosopimusten määräyksiä. Liiton mukaan työntekijöille on maksettu palkkaa keskimäärin vain 8-13 euroa tunnilta, kun alan työehtosopimuksen mukaan minimipalkka on 15,03 euroa tunnilta.

Puolalaisyrityksellä on Olkiluodossa kaikkiaan 360 työntekijää. Sähköalan ammattiliiton sektoripäällikkö Keijo Rimmistö uskoo, että korvaushakemusten määrä kasvaa jatkossa.

– Lähes joka päivä joku uusi puolalaistyöntekijä liittyy liittoon ja sitä kautta hakee korvauksia puolalaisyritykseltä, Rimmistö kertoo MTV3 Uutisille.

Liitto vastustaa ankarasti kaikenlaista työsyrjintää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme