Mainos
Mainos

Olkiluodon ydinvoimalan tilanne kurjistuu - nyt haetaan palkkasaatavia

Puolalaiset sähkötyömiehet ovat ryhtyneet oikeustaisteluun palkkasaatavistaan Olkiluoto 3:n ydinvoimalatyömaalla. Sähkömiehet hakevat lähes kolmen miljoonan euron saatavia.

Sähköalan ammattiliitto on haastanut oikeuteen puolalaisen Elektrobudowa Spolka Akcyjna -nimisen yrityksen. Yritys toimii alihankkijana ydinvoimatyömaalla.

Liitto edustaa kantajana 115 puolalaista sähköasentajaa. Kanne on jätetty Satakunnan käräjäoikeuteen.

Sähköalan ammattiliiton mukaan puolalaisyritys ei ole noudattanut yleissitovan työehtosopimusten määräyksiä. Liiton mukaan työntekijöille on maksettu palkkaa keskimäärin vain 8-13 euroa tunnilta, kun alan työehtosopimuksen mukaan minimipalkka on 15,03 euroa tunnilta.

Puolalaisyrityksellä on Olkiluodossa kaikkiaan 360 työntekijää. Sähköalan ammattiliiton sektoripäällikkö Keijo Rimmistö uskoo, että korvaushakemusten määrä kasvaa jatkossa.

– Lähes joka päivä joku uusi puolalaistyöntekijä liittyy liittoon ja sitä kautta hakee korvauksia puolalaisyritykseltä, Rimmistö kertoo MTV3 Uutisille.

Liitto vastustaa ankarasti kaikenlaista työsyrjintää.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot